FREE SHIPPING
on all orders over $50.00

Visie op voeding

Onze visie: Natuurlijke voeding op maat
Eten is zoveel meer dan alleen maar vulling van de maag. Goede voeding vormt de brandstof voor lichaam en geest. Variatie, afstemming op de individuele behoeftes en kwaliteit van de grondstoffen zijn daarbij van doorslaggevend belang! Vulling is immers simpel, maar doet in het gunstigste geval niets meer voor het lichaam. In het ongunstigste geval, en dat gebeurt helaas maar al te vaak, brengt het zelfs schade toe! Denk maar eens aan alle giftige stoffen waarmee niet alleen ons eten, maar ook dat van onze dieren wordt belast. Eet je gezond, dan voel je je lekkerder! En die vlieger gaat ook voor onze dieren op! Voor honden die kampen met gezondheidsaandoeningen, of waarvan prestaties worden verwacht, is gezond en gevarieerd eten al helemaal belangrijk.

Medipetfood: voor alle honden een oplossing
Medipetfood voorziet in deze behoefte: natuurlijke gevarieerde voeding voor honden die wat extra nodig hebben. Maar de perfecte voeding bestaat in onze ogen niet! Het kan dus best zijn dat uw hond het perfect doet op een bepaalde variant, terwijl het voor een andere hond juist weer niet past. Werkt het voor uw hond niet? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Want het vinden van de juiste voeding is ons vak!

Groenten, kruiden & zaden
In vergelijking met vroeger bevat ons voedsel steeds minder waardevolle voedingsstoffen. Dat komt doordat alles nu zo snel mogelijk moet worden geoogst en geslacht. Voor de voeding van onze honden is dat helaas niet anders. Daarnaast is de belasting door gifstoffen en behoefte aan goede voedingsstoffen tegenwoordig juist groter. Door het menu van uw hond te verrijken met onder meer groenten en kruiden, zorgt u ervoor dat uw hond profijt heeft van al het gezonde dat de natuur te bieden heeft!

Hoe neemt een carnivoor plantaardige stoffen op?
Een hond is een vleeseter, maar dat wil niet zeggen dat hij niks met plantaardige stoffen kan. Integendeel! In de natuur krijgt hij bijvoorbeeld bessen en wortels vanuit de darm van het prooidier binnen. Deze plantaardige stoffen zijn dus al wel voorverteerd. Alleen in deze voorverteerde toestand kan de hond de voedingsstoffen ook daadwerkelijk opnemen. Daarom heeft het dus geen zin om gewoon een krop sla aan uw hond te geven. Een carnivoor heeft, in tegenstelling tot een herbivoor, een kort spijsverteringsstelsel dat niet de capaciteit heeft om de cellulose celwanden af te breken. Dus moeten de groenten en kruiden of mechanisch worden gekneusd (blender, blixer, slowjuicer, sapcentrifuge) of onder invloed van hitte worden kapot gemaakt (koken, stomen, blancheren). De slowjuicer is dan de beste keus, niet alleen omdat nagenoeg alle vitaminen, mineralen en enzymen behouden blijven, maar ook omdat de vezels intact blijven! De pulp voegen we later weer toe aan het verkregen sap, voor de laatste voedingsstoffen en voor de vezelwerking ervan. Ter verduidelijking, onze honden (en wij zelf) krijgen tegenwoordig veel te weinig vezels binnen. Maar ook een hond heeft deze nodig. In de natuur gebeurt dit via het eten van planten en de vacht van het prooidier.


There are no products to list in this category.